Kas vyksta su mėgėjais skaityti

Skaitymas – tai savotiška gimnastika smegenims. Tačiau jeigu įprasti fiziniai pratimai daro mūsų raumenims pakankamai pastebimą poveikį, tai sugebėjimo mąstyti treniravimo rezultatų centimetrais neišmatuosi. Šiame straipsnyje norėtųsi supažindinti jus su tais stebuklingais pokyčiais, kurie nutiks po to, kai vėl paimsite knygą į rankas.

Jūs tapsite ramesniais, labiau pasitikinčiais ir pamiršite depresijas

Pasinėrimas į išgalvotą knyginių istorijų pasaulį atitrauks nuo kasdieninių problemų ir nemalonumų. Viena valanda skaitymo padės atsipalaiduoti, pailsėti po sunkios dienos ir nusimesti susikaupusį stresą. Esant būtinybei, šio vaisto poveikį galima sustiprinti minkštu pledu ir puodeliu kavos (arbatos, senelės kompoto).

Susirasite geriausius pašnekovus ir ištikimus draugus

Galbūt ir taip turite tvirtą šeimą, daugybę draugų ir puikų darbo kolektyvą. O gal esate vienišas ir neturite su kuo persimesti žodeliu, išskyrus mylimą katę. Bet kokiu atveju susirasite knygose pačius geriausius ir ištikimiausius draugus, kokie tik gali būti. Jie nenuslėps nuo jūsų nė vieno tiesos žodžio, jie jus prablaškys ir duos protingų patarimų. Jie visada greta ir niekad neatsisakys ateiti į pagalbą.

Išmoksite puikiai kalbėti ir rašyti

Nežiūrint į tai, kad kalbėti ir rašyti mokame visi, anaiptol ne visi daro tai gerai. Tapti geru oratoriumi ir, juo labiau, rašytoju, galima tik vienu būdu – daug skaityti. Jokie oratorinio ar literatūrinio meistriškumo kursai neišmokys jūsų šito, jeigu neturite pagrindo – daugybės perskaitytų knygų.

Užmiršite, kas yra nuobodulys

Milijardai dolerių investuojami į pramogų industriją, kuri stengiasi apstulbinti naujais specialiaisiais efektais ir triukais. Tačiau viskas veltui: mes ištriname kompiuterinį žaidimą, neįveikę net pirmojo lygio ir pradedame snausti kino salėje jau po pirmo dialogo. Tuštuma ir aklavietė. O tuo tarpu sprendimas egzistuoja, jis šalia ir prieinamas visiems be išimties. Mėgstama knyga gali užvaldyti jūsų dėmesį iki tokio lygio, kad netgi stovėjimas eilėje, ilgas skrydis ar nuobodus žiemos vakaras pavirs nuostabiausiu gyvenimo momentu.

Tapsite malonesnis žmogus

Skaitymas leis nugyventi šimtus gyvenimų, įvertinti svetimus poelgius ir susipažinti su visiškai skirtingomis nuomonėmis. Knygų dėka išmoksite pergyventi ir vertinti svetimas emocijas. Nustosite laikyti savo neįkainuojamą personą pasaulio bamba ir suvoksite, kad aplink gyvena tokie patys žmonės, kiekvienas su savais pergyvenimais, nuoskaudomis ir baimėmis. Kiekvienas su sava istorija.

Sužinosite apie pasaulį

Psichologija. Medicina. Memuarai. Žvalgyba. Istorija. Biografijos. Sociologija… Pasaulyje tūkstančiai knygų, kurios paaiškina, kas ir kaip vyksta. Tas žinias galima ranka pasiekti. Ir tik nuo jūsų priklauso, panaudosite jas, ar kaip ir anksčiau tikėsite ufonautais.

Tapsite kūrybiškesni

Ne, nė viena atskirtai paimta knyga neišmokys jūsų taškytis idėjomis ir drebinti pagrindus. Tačiau visos drauge, sugulusios kažkur smegenų gelmėse, tikrai padarys poveikį jūsų sugebėjimui generuoti naujas idėjas. Būtent sugertos iš knygų žinios suformuos tą derlingą sluoksnį, kuriame suvešės kūrybiškumas.

Tapsite labiau susikoncentravę

Išblaškytas dėmesys ir nesugebėjimas susitelkti ties vienu dalyku – tikra šiuolaikinio jaunimo rykštė. Neretai tai gali peraugti į pakankamai rimtas psichologines problemas, turinčias sudėtingus medicininius pavadinimus. Skaitymas gali apsaugoti jus ar jūsų vaikus nuo šios nelaimės ir išmokyti susikoncentruoti ties vykdoma veikla, o tai, sutikite, gyvenime tikrai reikalinga.

.



Naujienos iš interneto

Dvi užuojautos rūšys

Užuojauta - puikus dalykas. Tačiau užuojauta gali būti dvejopa. Dviejų rūšių. Pirmas…

Trys priežastys, kodėl tinginiai pasiekia daugiau

Jie meistriškai naudoja technologijas Norint optimizuoti procesus, visai nebūtina išrasti kažką naujo,…

Apie meilę sau

Pakankamai dažnai tenka skaityti ar girdėti raginimą „pamilk save“ arba „išmok mylėti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *