Generalinis gyvenimo valymas

Į pilną stiklinę vandens nepripilsi. Tai vienas svarbiausių bet kokių permainų principas. Neįmanoma kardinaliai pakeisti gyvenimo ir perrašyti istorijos tame pačiame lape, prieš tai neišnagrinėjus savo patirties bagažo.

Jūsų gyvenimo mozaika visada susidėlios į vieną ir tą patį paveikslą, jei ir toliau naudosite tuos pačius akmenukus, kad ir kaip smarkiai juos sumaišytumėte prieš pradedant dėlioti.

O pradėti naujo savęs kūrimą ir naujos patirties įgijimą reikia nuo senų rezultatų panaikinimo.

Ne tikslų reikia ieškoti, ne vizijas kurti, kuo jūs turėsite tapti po 5 metų, ne savo misijos ir paskirties klausimus nagrinėti – visas šis procesas strigs, užkliuvęs už ankstesnių nuostatų, kurios trukdo ir atima daug energijos.

Pradėti reikia nuo viso to šlamšto, kuris susikaupė gyvenime – fizinio, energetinio ir mentalinio – išmetimo.

Nekontroliuojamas kaupimas veda į du dalykus:

  • Žmogus be paliovos grįžta mintimis į praeitį, gyvenimas tampa nesibaigiančiu dežaviu.
  • Sulėtėja gyvenimo greitis. Žvelgi į žmones, kurie suspėja tris kartus daugiau už tave, ir nesupranti, kaip jiems tai gaunasi. Gyvenimo sėkmė ir potencialo realizacija įmanoma tik prie didelių greičių.

Verta įvesti tvarką visuose trijuose išmatavimuose: praeityje, dabartyje ir, nesistebėkite – ateityje. Taip, jūsų ateitis irgi užversta šiukšlėmis, tos šiukšlės – tai jūsų mintys, apie tai, kokia ta ateitis turėtų būti. Ir visa tai taipogi reikia iškuopti.

Siūlyčiau pradėti nuo dabarties. Ji pati pastebimiausia – čia ir dabar. Pilnavertis šio konkretaus momento išvalymas nuo šiukšlių jau galės suteikti pakankamai jėgų ir šviežios energijos, o šito jums dar prireiks.

Svarbiausia – pašalinti iš dienotvarkės visus pakibusius klausimus.

Noriu patikslinti, kad čia nesiūloma iškart nupoliruoti savo dabartį iki blizgesio. Pradžiai pakanka įvesti tvarką ir pašalinti „pakibusias” problemas, netgi visiškai išbraukiant iš sąrašo. Reikia tuos uždavinius arba išbraukti, arba pagaliau pradėti spręsti, jeigu jie pastrigo daugiau kaip porai savaičių. Tai suteiks labai daug naujos energijos.

O dabar detaliau. Kuo artimiausią savaitgalį užsiims tie, kurie realiai nori naujai tvarkyti gyvenimą:

Išmetame šiukšles

Atsikratome viso šlamšto. Pradžiai – namuose. Išmetame, išdaliname, paaukojame prieglaudai. Tik ne pagal principą „nunešiu į rūsį, kada nors vėliau kam nors atiduosiu”. Atiduodame dabar. Nieko nepaliekame „laukiančių darbų” sąraše.

Kas yra šiukšlės?

Tai viskas, kuo jūs nesinaudojate. Galima štai taip: viskas, kuo nesinaudojote metus laiko, turi būti pašalinta-išdalinta-parduota-išmesta:

  • Drabužiai, kurių nenešiojate;
  • Didžiuma suvenyrų, išskyrus tuos, kurie išties kuria jaukumą ar yra kažkuo brangūs;
  • Netinkami naudoti indai, technika.

Kuo daugiau gėrybių atkapstysite, tuo geriau. Supraskite, kiekvienas daiktas, absoliučiai kiekvienas – tai jūsų energijos dalelė, žiūrėkite į juos blaiviai ir pasiimkite į savo naują gyvenimą tik tai, ko jame prireiks ir kas teiks džiaugsmą.

Į pilną stiklinę vandens neįpilsi. Jūs patys reguliuojate vandens kiekį. Kiek išpilsite, tiek ir įsipils naujo.

Būsite godus, pagailėsite – tada nesistebėkite, kad didelėms permainoms jūsų gyvenime paprasčiausiai neatsiras vietos.

Žodžiu, generalinis tvarkymasis namuose – tai žaidimas, kurio pavadinimas „Kiek esu pasirengęs įsileisti naujoves į savo gyvenimą?”

Kiek sugebėsite atsisakyti ir išmesti senienų, tiek tos vietos ir atsiras.

Beje, kai dėl jūsų erdvių, įskaitant darbo vietą ofise, vasarnamį, automobilį, privatų lėktuvą ir kas dėl to, ko ten esama. Nustebinkite kolegas – Įveskite tvarką ant savo darbo stalo.

Išmetame failus

Atsikratymas šiukšlėmis – tai tik žiedeliai. Laikas atsikratyti failų! Kiek laiko praleidžiate prie kompiuterio ir internete? Tai irgi jūsų erdvė, tegu ir virtuali.

Mes pripratome sandėliuoti kompiuteryje. Kam išmesti? Kieto disko viskam užteks.

Čia principas lygiai toks pats: apsivalymas – tai energijos išlaisvinimas. Palikite tik tai, kas patinka ir ką branginate. Kam saugoti filmą, kuris nepatiko? Kam laikyti kažkokius senus jau nebeaiškius failus? Visa tai – gabalėlis jūsų. Tempsime visa tai su savimi, suprasdami, kad kuo sunkesnė našta, tuo lėtesnis judėjimas, ar atlaisvinsime vietą kažkam naujam?

Revizija reikalinga ne tik jūsų asmeniniam, bet ir darbiniam kompiuteriui, o taip pat virtualioms paskyroms: socialiniams tinklams, tinklapiams.

Įvedame tvarką, sudėliojame daiktus į savo vietas, susisteminame failus

Niekada nebuvau griežtos švaros šalininkė, netgi pakankamai ilgai kultivavau kūrybišką betvarkę, maskuodamasi polinkiu į meną.

Dabar galiu pasakyti štai ką: harmoninga tvarka (ne fanatiška, o sisteminga, kai daiktai turi savo vietas) – tai efektyvaus visų reikalų funkcionavimo garantas, ypač jeigu atėjo laikas didinti gyvenimo tempą. Jums nepavyks perjungti „gyvenimo pavaros”, jei ant darbo stalo ir namuose tvyro chaosas.

Filtruojame gaunamą informaciją

Tvarka ir jos palaikymas reikalingi ir gaunamos informacijos sraute. Apskritai tai yra maistas jūsų protui, ir nuo jo kokybės priklauso jūsų protinė veikla.

Apsinuodijimas informacija – girdėjote apie tai? Labai plačiai išplitęs negalavimas, kuriuo šiandien užsikrėtė begalė žmonių. Jie skaito internete viską iš eilės, be galo ir be krašto dalinasi didžių žmonių citatomis, visiškai atrofuodami sugebėjimą išgirsti savo pačių širdies balsą.

Informacija turi savybę kauptis, ji niekur nedingsta iš mūsų pasąmonės, dėl to ją būtina kruopščiai filtruoti. Įsileisti tik tai, kas vertinga ir iškart pradėti realizaciją – tada ji mus kažko išmoko ir mus patobulina. O priešingu atveju ji užteršia kanalus ir sukuria galingą informacinį triukšmą. Tai skatina daryti klaidas, tai neleidžia girdėti savo širdies.

Dėl to jau šiandien rekomenduojama padaryti štai ką:

  1. Išvalyti savo draugų sąrašą. Pašalinti tuos draugus iš socialinių tinklų, kurie su jumis nerezonuoja, neįkvepia.
  2. Išvalyti naujienų srautus. Pašalinti iš ten žmones, kurių publikuojamos naujienos erzina. Ir ypač tuos, kurie skelbia negatyvą.
  3. Apsispręskite dėl tinklapių, kuriuos ruošiatės skaityti.

Mano pagrindinis principas, kaip nustatyti asmeniškai sau konkretaus resurso vertingumą – tai jausmas širdyje. Kai kažką skaitote, viduje jaučiate atitinkamus jausmus, norisi imtis kažkokių veiksmų ir t.t.

Ir jokiais būdais negalima veikti pagal principą „Mane pridėjo į draugus, tai ir aš jį pridėsiu ir toliau skaitysiu tą žmogų”. Ne, tai turi būti rinkinys tik tų resursų, kurie džiugina konkrečiai mus. Ir tą rinkinį taip pat reikia reguliariai pravalyti ir papildyti naujais resursais.

Užbaigiame nebaigtus darbus arba juos panaikiname

Svarbu užbaigti visus reikalus iš „laukiančių” sąrašo: arba pakeisti jų statusą į „vykdomi” ir realiai jais užsiimti, arba išvis išbraukti ir panaikinti. Geriau apsispręsti, kad šiame etape reikalas panaikinamas ir aš juo daugiau neužsiimu, negu toliau tempti tą naštą ant pečių. Jūs turite savo viduje pajausti, kad visi reikalai sutvarkyti, einamieji procesai įtraukti į grafiką, pakibusių klausimų nebeliko.

Ir pabaigai. Generalinio savo dabarties valymo procesą sudaro du esminiai momentai: šiukšlių atsikratymas visuose lygmenyse, ir visų reikalų, įskaitant gaunamą informaciją, sutvarkymas.

Suderinkite savo kanalus taip, kad gautumėte tik kokybišką, naudingą informaciją nuosaikiais kiekiais, ir pamatysite, kaip pasikeis jūsų pasaulis.

Sukurti save iš naujo galima tik tuo atveju, jeigu suprantate, kad seniau įgyta patirtis jums daugiau ne patarėja.

O dabar, mielieji – marš kuoptis ir tvarkytis!

.



Naujienos iš interneto

Antarktida – supercivilizacijos lopšys? Mokslininkai atskleidžia senovinių žemėlapių ir kaukolių paslaptis

Kai kuriuose senoviniuose žemėlapiuose Antarktida vaizduojama iš dalies arba visiškai be ledo,…

Keturi miestai, kuriuose oficialiai draudžiama mirti

Jūsų dėmesiui pristatau keturis miestus, kuriuose įstatymiškai draudžiama mirti. Pasirodo, būna ir…

Viskas, kas mus supa, veikia kaip veidrodis

Ar kada nors pastebėjote, kad du žmonės į tą pačią situaciją reaguoja…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *