Erzinantys žmonės

Nėra nieko blogiau už bendravimą su žmogumi, kuris mus erzina. Galbūt tai kolega, kuris svaidosi nuodingomis pastabomis, ar užsispyrusi uošvė ar tikras brolis. Daug kas, beje, teigia, kad tokios situacijos mūsų gyvenime skirtos, kad išmoktume kažką svarbaus. Taip kad turime šansą paversti erzinančius žmones kažkuo naudingu sau patiems.

Jie yra mūsų mokytojai

Pagalvokite apie beprotiškai jus erzinantį žmogų. Ko jūs galite iš jo išmokti? Kaip ginti savo asmeninę erdvę? Kaip pakovoti už save? Tiesiog pagalvokite. Jūs neprivalote visiems įtikti ir patikti. Ir visiškai galimas daiktas, kad nemalonus pažįstamas ar draugas tokiu būdu moko jus, kaip reikia pasikeisti jums pačiam.

Jie parodo, ką turime savyje „išsigydyti”

Kai jus kažkas erzina (naujas darbuotojas, pažįstamas, bet kas), šis žmogus faktiškai pabrėžia tai, ką jums patiems savyje reikia „išsigydyti”. Kitaip sakant, mums labai nepatinka kituose žmonėse tos jų savybės, kurių esama ir mūsų pačių charakteryje. Paklauskite savęs: kodėl šis žmogus mane taip „užkabino”? Kas mano viduje į tai reaguoja? Kai suprasime savo baimes – tapsime ne tik mažiau jautrūs, bet ir užsiauginsime „storesnę odą”, leidžiančią ramiau reaguoti į išorinius dirgiklius. Dabar mus bus jau kur kas sunkiau sužeisti, nuskriausti ar nuliūdinti.

Kontrastas

Išsiaiškinus, kas mus erzina kitame žmoguje, bus lengviau suprasti, kaip nereikia elgtis ir kas išties žeidžia kitus žmones. Tapsite geresne savo paties versija ir atsikratysite savo paties trūkumų, išmoksite būti ramesniais. Būtent toks kontrastas pateiks jums pilną vaizdą kaip elgtis su erzinančiais žmonėmis ir kaip į juos reaguoti (jei apskritai verta reaguoti). Erzinantis žmogus faktiškai parodys naują bendravimo su aplinkiniais kryptį – efektyvesnę ir kokybiškesnę.

Jūs negalite išgelbėti visų

Tikras košmaras, kai norite padėti kitam žmogui, o jūsų pagalbos jis nepriima ar nevertina. Jus erzina draugas, kuris pastoviai dejuoja dėl savo siaubingo darbo, bet nerodo jokio noro jo keisti. Arba viršininkas, kuris niekada negina pavaldinių, o prieš savo paties vadovybę šliaužioja ant kelių. Arba giminaitis, aimanuojantis dėl priaugto svorio, bet nė už ką nesutinkantis pradėti teisingai maitintis.

Nesišvaistykite neprašytais patarimais. Erzinantys žmonės, užstrigę aukos vaidmenyje, eilinį kartą pabrėžia faktą, kad viskas, ką mes pajėgūs kontroliuoti – tai tik mes patys. Pagalvokite apie savo paties nervus ir jėgas, kurias galite sutaupyti ir išsaugoti sau patiems. Nusistatykite distanciją tokių žmonių atžvilgiu: po tam tikro laiko jie ims jus netgi linksminti. Ir, žinoma, nepamirškite dėkoti gyvenimui už tai, kad sutikote tokių žmonių, kadangi erzinantys žmonės gali tapti puikiomis gyvenimiškomis pamokomis. Jie jums duoti tam, kad išmoktumėte šias pamokas ir padirbėtumėte su savo pačių klaidomis.

.



Naujienos iš interneto

Dvi užuojautos rūšys

Užuojauta - puikus dalykas. Tačiau užuojauta gali būti dvejopa. Dviejų rūšių. Pirmas…

Trys priežastys, kodėl tinginiai pasiekia daugiau

Jie meistriškai naudoja technologijas Norint optimizuoti procesus, visai nebūtina išrasti kažką naujo,…

Apie meilę sau

Pakankamai dažnai tenka skaityti ar girdėti raginimą „pamilk save“ arba „išmok mylėti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *