Išbraukti iš gyvenimo

Kai dažnai jums norisi kažką išbraukti iš gyvenimo, kad net pėdsakų neliktų? O ką, jei iš gyvenimo išbraukti norisi žmogų? O jeigu tas žmogus – jūsų mama arba tėvas?

Skamba baisiai, tačiau tokių idėjų tenka klausytis ganėtinai dažnai iš savo klientų. Kai nuoskauda, pyktis ir skausmas tiek stiprūs, kad jau nebėra jėgų kentėti ir žmogus mato tik vieną išeitį – pašalinti dirgiklį.

Ir iš vienos pusės – tai teisinga. Taip paprasčiau. Bet jei būsime iki galo su savimi sąžiningi, ateis suvokimas, kad nuo savęs ir savo jausmų nepabėgsi. Vidinės mamos ir tėvo figūros – tai globalios, fundamentalios mūsų psichikos sritys ir jeigu nesugyvensime su jomis taikiai, psichinė pusiausvyra bus labai trapi ir nestabili.

Viena iš psichologinės gynybos strategijų, kurią dažnai tenka stebėti štai tokiais atvejais – izoliacija, mėginimas atsisakyti jausmų. Kartais netgi kreipiasi su labai konkrečiais prašymais: „Padarykite taip, kad man vienodai rodytų”.

Ne, bičiuliai, tai nesuveiks. Būtent taip ir atsiranda psichopatai. Tai kraštutinis variantas, kaip tik dėl to yra tiek daug žmonių, nesugebančių megzti šiltų, pasitikėjimu grįstų santykių. Nes jie jau turi skausmingų santykių patirtį, turi neišsipildžiusių lūkesčių, susijusių su svarbiausiomis figūromis mūsų gyvenime – mūsų tėvais.

Kai nepriimame savyje motinos ar tėvo, tai tas pats, jei atkirstume gabalą savo psichikos. Tokį gana nemenką jos gabalą. Vidinio vientisumo daugiau nebebus.

Konstruktyvus sprendimas čia gali būti tik vienas – išgydyti savo sergančias, sužeistas psichikos dalis, priimti jas, sujungti į vieną visumą. Tai ilgas ir kruopštus procesas. Tačiau tik taip galima išgyti, įgyti realistišką požiūrį į pasaulį, harmoniją savyje ir išoriniame pasaulyje, kaip savo asmenybės tęsinyje. Būtina labai atsargiai išsiaiškinti tas vietas, kurioje tvyro įtampa, kad galima būtų ją išgyventi, išlaisvinti, nukenksminti.

Tai teikia didžiulį džiaugsmą ir man, ir klientui, kai pavyksta atsitiesti, kai darosi lengviau kvėpuoti ir atsiranda visiškai naujas požiūris į save, gyvenimą, į tolimesnę perspektyvą. Kai problemos atsitraukia – ateina noras gyventi savo gyvenimą.

Šaltinis



Naujienos iš interneto

Dvi užuojautos rūšys

Užuojauta - puikus dalykas. Tačiau užuojauta gali būti dvejopa. Dviejų rūšių. Pirmas…

Trys priežastys, kodėl tinginiai pasiekia daugiau

Jie meistriškai naudoja technologijas Norint optimizuoti procesus, visai nebūtina išrasti kažką naujo,…

Apie meilę sau

Pakankamai dažnai tenka skaityti ar girdėti raginimą „pamilk save“ arba „išmok mylėti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *