Jūsų gyvenimas – tai jūsų minčių ir gyvenime dalyvaujančių žmonių atspindys

Kodėl esame tokie tikri, kad gyvenimas – tai atsitiktinių įvykių serija? Kodėl mums taip lengva susitaikyti su atsitiktinių įvykių idėja ir taip sunku pripažinti mintį, kad gyvenimas iš tikrųjų gali būti toks, kokį jį mes patys sau susikuriame?

Pirmas dalykas, kuris šauna į galvą – baimė. Atsakomybės baimė. Baimė pradėti ką nors daryti. Baimė būti laisvam. Vien tiktai baimė ir nieko daugiau. Vadovaudamiesi mintimi, kad gyvenimas yra atsitiktinis ir kad negalime daryti įtakos tam, kas su mumis vyksta, pamažu nustojame matyti gyvenimą tokį, koks jis yra iš tikrųjų – savo unikalų rankų darbo ir meno kūrinį.

Jūs tik pagalvokite. Kiekvienas žmogus, ateinantis į mūsų gyvenimą, kiekviena patirtis, kiekvienas paprastas dalykas, tampantis realybe, yra gyvenimo dalis, kadangi mes patys visa tai pritraukiame prie savęs.

Jūsų dabartinė proto būsena, minčių eiga, poreikiai, troškimai ir siekiai – visam tam reikia šios patirties, šių žmonių ir dalykų. Kad ir kaip jums tai atrodytų nemalonu, kad ir kaip niekintumėte ar norėtumėte pakeisti savo realybę, ji vis tiek yra veidrodinis jūsų vidinio pasaulio atspindys.

Norėdami tai suprasti, tiesiog pažiūrėkite į jus supančius žmones. Į draugus, santykius ir žmones, kurie jus pritraukė nuo pirmosios susitikimo sekundės. Net į tuos, kurie ateina į jūsų gyvenimą ir tuojau pat išeina. Visi šie žmonės yra puikūs veidrodžiai, kuriuose galite pamatyti tikrąjį save ir suprasti, kaip stipriai save mylite ir gerbiate.

Tie dalykai, kurie mums juose labiausiai imponuoja, labiausiai mums primena mus pačius. Šie dalykai ir bruožai atrodo iki skausmo pažįstami, todėl nenuostabu, kad mums taip lengva užmegzti  kontaktą su šiais žmonėmis.

Tačiau pastebime ne tik šiuos dalykus. Yra ir kitų, kurie gali daug ką apie mus papasakoti, o taip pat yra dalykų, kurie mus erzina kituose žmonėse.

Jei jums kažkas labai nepatinka ar kelia pasibjaurėjimą, taip yra todėl, kad kažkokiame konkrečiame lygmenyje šie kito žmogaus bruožai rezonuoja su jumis, tokių bruožų turite ir jūs pats.

Tai mums labai svarbu, tačiau mes bijome įsigilinti į šiuos dalykus ir juos aiškintis, kadangi tokiu atveju teks susidurti su baisiausiomis ir tamsiosiomis savo asmenybės pusėmis. Su tomis mūsų asmenybės dalimis, su kuriomis tikriausiai dar nesate pasiruošę susitikti, kurios verčia savęs neapkęsti.

Būkime atviri, nė vienas iš mūsų nenorime pripažinti savo trūkumų. O kartais, nežiūrint į didelį norą noro būti maloniems ir teisingiems, mes vis tiek skleidžiame aplink save valdingumą, nepasitikėjimą savimi, neetiškumą, niekšiškumą, tingumą, kvailumą ir t.t. Tačiau šių savo neigiamų bruožų priėmimas yra būtent tai, ko mums reikia, kad galiausiai pradėtume judėti toliau ir atrastume savo laimę.

Turite suprasti, kad gyvenimas yra būtent toks, kokį jūs jį pats sau kuriate. Ir jame bus tik tai, į ką labiausiai susikoncentruojate. Ir jeigu turite kokių nors sąmoningų ar pasąmoningų įsitikinimų apie savo esybę, apie tai, kuo norėtumėte ar nenorėtumėte būti, tuomet į savo gyvenimą imsite pritraukti žmones, apdovanotus panašiomis savybėmis.

Gyvenimas ir toliau siųs jums išbandymus, kol vieną dieną pagaliau nuspręsite pažvelgti savo problemoms į akis ir pradėsite jas spręsti.

Šaltinis



Naujienos iš interneto

Dvi užuojautos rūšys

Užuojauta - puikus dalykas. Tačiau užuojauta gali būti dvejopa. Dviejų rūšių. Pirmas…

Trys priežastys, kodėl tinginiai pasiekia daugiau

Jie meistriškai naudoja technologijas Norint optimizuoti procesus, visai nebūtina išrasti kažką naujo,…

Apie meilę sau

Pakankamai dažnai tenka skaityti ar girdėti raginimą „pamilk save“ arba „išmok mylėti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *