Kritiški gyvenimiški klausimai, į kuriuos būtina atsižvelgti

Gyvenimas – ne lengvas pasivaikščiojimas

Turime pripažinti, kad gyvenimas klostosi anaiptol ne taip, kaip mums norėtųsi. Mes negalime kontroliuoti visų mus supančio pasaulio detalių ir kartais viskas susiklosto visiškai ne taip. Šis faktas neturėtų įsmukdyti į depresiją. Verčiau pripažinkite, kad jūsų galimybės ribotos ir paieškokite galimybės pasimokyti iš klaidų bei nesėkmių.

Gyvenkite be pasiteisinimų

Jeigu pastoviai, be paliovos teisinsitės, gyvenimas bus kupinas kančių. Pasiteisinimai leidžia atsisakyti planų, svajonių, jie sustabdo mūsų kelionę link jų įgyvendinimo. Kaip dažnai teisinatės, kad neturite laiko, esate pernelyg užimtas ir t.t.? Apsispręskite nutraukti pagaliau nesiliaujantį pasiteisinimų srautą ir paimkite gyvenimo kontrolę į savo rankas.

Nustokite daugiau galvoti, negu daryti

Turime įprotį skirti daug laiko samprotavimams apie savo paskirtį šiame gyvenime. Kai apie tai susimąstome, paaiškėja, kad iššvaistėme šiam užsiėmimui pernelyg daug neįkainuojamo laiko. Neegzistuoja jokie iš anksto nubrėžti keliai, kuriais privalėtume žengti. Mūsų uždavinys – susikurti savo paties kelią ir užsiimti tuo, ką mėgstame. Ir pastoviai žengti į priekį.

Nesėkmė – geriausia mokytoja

Nesėkmė – nepalyginamai geresnė mokytoja negu pasisekimas. Nesėkmė leidžia mokytis iš savo klaidų ir ieškoti kelių, būdų, metodų, kurie suveiks. Užuot bijoję nesėkmių, pasinaudokite jomis. Kaip sakė Tomas Edisonas: „Aš nenusimenu, kadangi kiekvienas nesėkmingas mėginimas ir bandymas yra ne kas kita kaip dar vienas žingsnis į priekį”.

Finišą pasiekia atkaklieji

Gyvenimas – tai maratonas. Tik atkaklūs žmonės gali pasiekti tikslą. Be jokios abejonės, žinojome šią paprastą tiesą ir anksčiau, bet nepaisant to kapituliacija vis tiek bene labiausiai paplitęs šiandien reiškinys. Labiausiai paplitusi klaida – pernelyg greitai pasiduoti. Jei norite pasiekti konkretų finišą, viskas ko jums reikia – toliau judėti į priekį.

Nesėkmės laukia tų, kurie nesugeba keistis

Taip nutinka, kai žmogus daug kartų atkakliai daro kažką vienu ir tuo pačiu būdu ar metodu ir kažkodėl tikisi gauti skirtingą rezultatą. Pavyzdžiui, jeigu pastoviai liekate be pinigų, situacija nepasikeis, jei nepakeisite įpročių, kurie reikalauja daug išlaidų. Net jeigu imsite žymiai daugiau uždirbti, problemos vis tiek neišspręsite. Jūs viso labo išleisite dar daugiau pinigų. Šiuo atveju būtina suprasti problemą, pačią jos esmę, ir ją išspręsti.

Favoritais tampa pozityvūs žmonės

Būti pozityviu naudinga. Pozityvūs žmonės mato stiklinę pusiau užpildytą, o ne pusiau tuščią. Tai reiškia, kad jie labiau linkę ieškoti, pažinti, greičiau aptinka palankias aplinkybes bei šansus ir greičiau jais pasinaudoja. Tokie žmones net krizėje sugeba įžvelgti viliojančius šansus. O negatyvūs pesimistai pajėgūs tik susikoncentruoti į krizę ir dėl to nemato atsivėrusių galimybių.

Šiame pasaulyje pakanka visko ir visiems

Jei norite klestėti, turite orientuotis į mintis apie gausą. Jei mąstote vien apie trūkumus ir deficitą, greičiausiai neišsikapstysite iš skurdo. Pasiturintys žmonės aukoja daug pinigų ir vis tiek lieka pasiturinčiais. Dėl to, jei norite iš gyvenimo kažko daugiau, iš pradžių atiduokite dalį to, ko trokštate ir tada gausite dar daugiau. Taip veikia šis dėsnis.

Gyvenimas neapgailestaujant

Pakartotinai pergyventi vieną ir tą patį gyvenimo epizodą nesigaus. Tai, ką darome šiandien, neišsitrins ir nepasinaikins. Ši minutė – tai jūsų šansas įtakoti sekančią minutę. Ir kaip ją pergyvensite, ką per ją nuveiksite – priklauso tik nuo jūsų. Visiškai beprasmiška apgailestauti dėl to, kas jau padaryta, net jeigu tai buvo rimta klaida. Apgailestavimai įklampina mus praeityje.

Išeikite iš komforto zonos

Daugelis iš mūsų įstringa komforto būsenoje. Tai reiškia, kad sulėtėja ar apskritai sustoja bet koks augimas ir tobulėjimas, kadangi žengiame į priekį seniai išvažinėtu keliu. Tobulėti galima tik mokantis ir įveikiant baimę. Jeigu iš tiesų norite augti, turite kartas nuo karto palikti savo komforto zoną. Nebūtina daryti tai kiekvieną dieną, tačiau reikia periodiškai užsiimti tuo, kuo paprastai neužsiimate.

Šaltinis



Naujienos iš interneto

Dvi užuojautos rūšys

Užuojauta - puikus dalykas. Tačiau užuojauta gali būti dvejopa. Dviejų rūšių. Pirmas…

Trys priežastys, kodėl tinginiai pasiekia daugiau

Jie meistriškai naudoja technologijas Norint optimizuoti procesus, visai nebūtina išrasti kažką naujo,…

Apie meilę sau

Pakankamai dažnai tenka skaityti ar girdėti raginimą „pamilk save“ arba „išmok mylėti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *