Po metų prilygsite savo artimiausiai aplinkai

Pasižiūrėkite su kuo artimiausiai bendraujate. Su kuo praleidžiate daugiausia laiko. Su kuo kalbatės, ko klausotės, su kuo keičiatės emocijomis. Atrinkite penkis pačius artimiausius žmones, su kuriais bendraujate intensyviau nei su kitais. Yra nustatytas toks faktas: kiekvienas asmuo yra penkių artimiausių jam žmonių aritmetinis vidurkis.

Jūsų vidutinės pajamos, sveikata, asmeninis gyvenimas ir pasiekimai laikui bėgant bus lygūs šių penkių žmonių gyvenimų vidurkiui. Net jeigu juos dabar pranokstate, ir puikiai atrodote jų fone. Arba jei šių žmonių fone atrodote kaip nevykėlis: laikui bėgant, maždaug per metus, atsidursite jų lygyje.

Taip veikia sociumas. Visos jo dalys susijusios tarpusavyje ir įtakoja viena kitą. Ir energija pasiskirsto daugmaž po lygiai. Be to, mes pasąmonės lygmenyje perimame artimų žmonių elgesio ir mąstymo modelius.

Depresyvūs žmonės užkrečia depresija kitus. Alkoholikų draugijoje galima tapti alkoholiku. Tarp išsilavinusių ir padorių žmonių galima įgyti žinių ir išsiauklėjimo. O energingi ir sėkmingi žmonės tempsis jus paskui save.

Mes nepaprastai stipriai susiję su savo aplinka. Vienas sėkmingas darbuotojas mėgo bendrauti su nevykėliais, jų fone jis atrodė dar puikiau. O už darbovietės ribų laiką leido su dviem mokyklos draugais – mėgstančiais išgerti ir amžinai viskuo besiskundžiančiais. O į svečius važinėjo į kaimą, kur jį priimdavo kaip oligarchą… Po metų jis ir pats pradėjo išgėrinėti. Užgriuvo depresija. Vyrukas sužinojo mūsų formulę ir pasibaisėjo: jo pajamos, sveikata ir gyvenimas tiksliai atitiko artimiausią aplinką.

Tai nereiškia, kad nereikia bendrauti su sergančiais ar neturtėliais. Priešingai, reikia padėti silpniems ir nelaimingiems, proto ribose, savaime aišku. Tačiau artimiausioje aplinkoje būtinai turi būti žmonių, kurie jus kažkuo pranoksta, tempia į viršų, dalinasi patirtimi, gali būti jums pavyzdžiu ir orientyru. Bent jau du-trys žmonės turi jus pranokti.

Vidurkio taisyklė veikia. Vertėtų pasitraukti šiek tiek nuošaliau nuo tų, kurie viskuo skundžiasi, amžinai nelaimingi. Ir prisiartinti prie tų, kurie pasižymi protu, jėga. Šitaip pamažu pradėsime keistis į gera. Ir neprarasime to, ką turime dabar.

Šaltinis



Naujienos iš interneto

Dvi užuojautos rūšys

Užuojauta - puikus dalykas. Tačiau užuojauta gali būti dvejopa. Dviejų rūšių. Pirmas…

Trys priežastys, kodėl tinginiai pasiekia daugiau

Jie meistriškai naudoja technologijas Norint optimizuoti procesus, visai nebūtina išrasti kažką naujo,…

Apie meilę sau

Pakankamai dažnai tenka skaityti ar girdėti raginimą „pamilk save“ arba „išmok mylėti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *