Nuo seniausių laikų žmonės ieškojo psichiką stimuliuojančių medžiagų. Archeologai atrado, kad vyną gaminti žmonės išmoko dar neolito epochoje. Tačiau keisti pasaulio suvokimą mėgsta ne tik žmonės. Fermentuotus vaisius su malonumu vartoja ir gyvūnai. Pavyzdžiui, beždžionės baruose vagia kokteilius, o drambliai gali gerti alų.
Su girtu meškiuku geriau nesusidurti. Buvo atvejis, kai 2004 metais juodasis lokys turistų palapinėje aptiko alaus nemažą kiekį skardinių, išragavo kelias rūšis, o paskui pradėjo ieškoti būtent „Rainier” rūšies skardinių, tad dabar ši įmonė naudoja naują reklaminį šūkį: „Rainier” – alus, kurį mėgsta netgi lokiai”. Gerokai prisišniaukusį meškiną iš turistų stovyklos išprašė tik panaudoję gudrybę – dvi tos pačios rūšies alaus skardines ir kelias spurgas.
Beždžionės iš turistų dažnai vagia skardines su stipriais gėrimais. Beje, jų potraukis alkoholiui labai panašus į analogišką žmogaus potraukį. Girtos beždžionės taip pat patiria euforiją, o paskui „nulūžta” ir užmiega.
Maži tupajų gyvūnėliai gyvena Malaizijos atogrąžų miškuose ir reguliariai geria natūralų alkoholį, kurį gauna iš fermentuotų (prarūgusių) palmių vaisių. Šiuose vaisiuose yra beveik keturi procentai alkoholio. Tupajai gali po tris kartus per naktį grįžti prie nusižiūrėtų palmių. Keista, bet apsvaigimo požymių jie nedemonstruoja.
Amerikietiški briedžiai taip pat vartoja alkoholį. Šie gyvūnai valgo prarūgusius obuolius. Neseniai Švedijos gyventojas aptiko briedį, kuris trimis kojomis buvo įsipainiojęs į nedidelio medelio šakas. Prieš tai jis pasisotino ant žemės pabirusiais prarūgusiais obuoliais. Apkaušęs gyvūnas buvo išlaisvintas iš spąstų, po poros valandų patinas prasiblaivė.
Kartais alkoholį geria katės ir netgi papūgos. Kai kurie gyvūnai tampa alkoholikais ir jaučia pagirių sindromą, todėl geriau nelepinkite savo mažesniųjų brolių tuo, kas gali tapti jų silpnąja vieta ir sukelti galvos skausmą.